Team verhalen

Hieronder een aantal impressie van de diverse teams:

Team 2

(Jeroen, Anh-Tuan, Robert, Angelique, Sandra, Cindy)

Hi allemaal,

We zijn team 2 en spelen dit seizoen in de 4e divisie. Ons missie voor dit jaar is om kampioen te worden in de poule en te promoveren!

Voordat het seizoen begon kregen we het goede nieuws van Cindy dat ze zwanger is! Voor de indeling van het team was het minder leuk. Uiteindelijk hebben we Sandra kunnen verwelkomen in ons team 🙂 maar pas nadat ze haar marathon (!) had gelopen. De eerste paar wedstrijden hebben we mogen genieten van Rosina (en de pepernoten, dank je wel) en Dieuwke (eerste wedstrijd na de bevalling, met een supergoede singel).

We stonden na de eerste 5 wedstrijden op plaats nr. 1 dus goed op koers.

Maar daarna liep toch ons directe concurrent ons in met 1 puntje! Afgelopen weekend speelden we de laatste partij van de eerste helft tegen hen, Meershuttle. Helaas kon Jeroen niet meedoen. In Hoofddorp speelden we in een splinternieuwe hal, met witte muren en helaas slecht zicht op de shuttle.

HD: na een close call in de eerste game en een game point hebben we dit punt niet kunnen verzilveren.

DD: van te voren hadden we dit punt ingecalculeerd. Maar dat moesten we nog waarmaken uiteraard! In 2 games was deze in de pocket. Yes, 1-1!

HE1: de eerste single van ATP in de competitie tegen de heer die tot nu toe nog niks had verloren. Moeilijk! Na een mindere eerste game knokte ATP zich tot een voorsprong, maaaaar helaas net niet 🙁

DE1: het liep erg gelijk op, en spannend. Maar Sandra moest zich nog warm spelen (het was superkoud in de hal). Bij aanvang van de tweede game was het duidelijk dat het 2-2 zou gaan worden 🙂

HE2: vanwege het ontbreken van hun andere heer moest Edwin voor het eerst singelen. Hoe ervaren Robert ook was, Edwin bleek te sterk te zijn.

DE2: de tweede dame had nog geen single verloren. Zou het Angelique lukken om dit patroon te doorbreken? Het werd een lange en spannende partij. De tegenstandster werd moe en hield het niet meer vol. We staan weer gelijk!

GD1+GD2: het kwam op de mixen neer. De eerste mix mondde uit in 3 games waarbij ATP en Angelique dit helaas niet in een positief resultaat konden omzetten. Robert en Sandra is het gelukt om de 4e punt binnen te halen en Jeffrey van de 100% troon af stoten!

Met tevredenheid gingen we aan het bier, patat, loempia’s, bao pao’s en frikandellen!

We gaan met volle moed beginnen aan de tweede helft. Go team 2!

Team 3

Wij zijn Martinus Gaasperdam 3 en wij spelen 4de divisie. We hebben 3 heren (Melle,Youssef en Frank). Ze zijn super aardig tegen ons en proberen ons goed te helpen bij het coachen. We hebben twee dames (Fay en ik).  Het is een leuk team we zijn goed in badmintonnen en snacken na het badmintonnen onze high score is 3 schalen. Fay en Ik kwamen nieuw bij Gaasperdam omdat we leners zijn van BV Almere. We horen bij BV Almere maar ze hadden dames te weinig dus werden wij gevraagd. En omdat bij BV Almere te veel dames waren zeiden we ja en al snel werden we close met elkaar. We zijn nu al op de helft en ik heb er heel erg veel zin in de andere helft!

Team 5

Martinus Amstelveen team 5 bestaande uit Iliaz, Marc (van Bekkum), Vincent, Asmara, Felicia en Demi.

Een team dat zich heeft voorgesteld via whatsapp (makkelijkste weg), want nog niet iedereen kende elkaar, maar dat nam niet weg dat de gezelligheid er meteen in zat. Al snel ontstond de discussie, waar gaan we heen met ons teametentje? Wanneer, voor of na de wedstrijd? En nee, geen McDonalds. De helft van het team wilde voor een wedstrijd en de rest daarna. Inmiddels zijn wij twee keer wezen lunchen met het team bij Silversant en ergens in de buurt van Hillegom.

Wat betreft het eten gaat het allemaal goed in het team, maar dan moet je natuurlijk naar de wedstrijd toe, tja…………

Dit team heeft nogal moeite om dit seizoen de sporthal te vinden. Het begint bij de carpoolplek Laan van Langerhuize in Amstelveen. Wat is het adres? Hebben we het adres van de voorzitter of daadwerkelijk van de sporthal? Een half uur later eindigen we dus toch in een woonwijk en niet bij een sporthal. Het is nog geen enkele uitwedstrijd goed gegaan. En dan heb je het goede adres ingetypt in Google Maps, kom je bij een bouwplaats uit en daarachter staat de sporthal (Meershuttle BC).

Dit leidde gisteravond toch wel tot frustraties, dat zelfs aan de lokale bewoner is gevraagd, hoe komen we aan de overkant van deze bouwplaats, hè Vincent? We gaan ruim op tijd weg en zijn dan ook altijd op tijd voor aanvang van de wedstrijden.

De wedstrijden gaan daarentegen erg goed t.o.v. de heenreis naar de sporthal. Op dit moment staan wij op de 1e plaats na 6 wedstrijden met 38 punten. Duijnwijck zit ons op de hielen met 35 punten. Gevolgd door Dynamo Sassem met 32 punten. Deze 38 punten zijn bij elkaar verzameld door team spirit, aanmoediging, de bananen van Vincent, de loempia’s van Felicia en een dosis humor. Af en toe moeten we elkaar er doorheen slepen als de één een kater heeft of gewoon simpelweg niet scherp genoeg is. Ja, en dan hebben wij de pijntjes nog niet gehad. Desalniettemin gaan we als team door met de strijd en hopen we begin februari nog steeds nummer één te staan.

Groetjes Demi

Team 5

Team 6

Na in vier jaar tijd, drie keer promoveren,
Waren we vorig jaar toch echt gedegradeerd,
Maar we hadden er zo veel van geleerd,
Dat we het toch nog een keer mochten proberen.

Beginnen met de oefenwedstrijd,
Het was voor de tegenstander een hele eer,
Ze noemden Carsten zelfs meneer,
Tot onze grote hilariteit.

Met onze nieuwe aanwinst Renee,
Gingen we vol goede moed het nieuwe seizoen in,
Maar een valse start, een slecht begin,
De eerste wedstrijd verloren we zes twee.

Wordt het weer zo’n seizoen?
Goed meekomen en onderling veel pret,
Maar wel verliezen met 21-19, of in de derde set,
Dit moesten we anders doen

Maar de tegenstander daarna, die met 8-0 won,
Zetten wij met 7-1 aan de kant,
En de meeste wedstrijden erna zetten wij ook naar onze hand,
Dit toonde dat het toch wel anders kon!

Ons doel, handhaving, lijkt al gehaald, en hoe!
Want wij staan met 30 uit 6 op nummer twee,
Daarover zijn wij heel tevree
Dus tot afsluiting nog een Haiku:

Vijfde divisie
Vorig jaar gedegradeerd
Wij staan nu tweede

MARTINUS A VEEN M1

Dit team bestaat al een aantal jaren.
Vastspelers zijn Alfred, Vladimir, Rob, Corné en Tejaswi. Daarnaast hebben wij een aantal vast invalspelers, omdat wij gewoonweg niet altijd samen kunnen spelen.

Vorig seizoen (2018-2019) zijn we ongeslagen kampioen geworden. Maar het nieuwe seizoen (2019-2020) is beduidend anders begonnen. Maar helaas is dit seizoen heel erg anders begonnen. (Klik op de link voor onze resultaten)

Maar het is en blijft een leuk spelletje, dus houden we gewoon vol. Maar kampioen gaan we dit seizoen absoluut niet worden.

BV Gaasperdam 1

De verwachtingen voor dit seizoen waren niet heel hoog. We zijn tenslotte net gepromoveerd van de 7e naar de 6e divisie. Dan denk je toch; hopen dat we een beetje mee kunnen komen en dat we een paar partijtjes kunnen winnen. Zo halverwege lijkt dat redelijk te lukken, want tot nu toe hebben we alle 6 de wedstrijden gewonnen en staan we bovenaan! Hoe is dat gelukt? Tijd voor wat statistieken:
Van de 12 mixen hebben we er 7 gewonnen. Als nummer 1 kan dat nog wel beter. De mannenpartijen resulteerden in 11 gewonnen partijen van de 18 (mannendubbels en enkels). Dit is al een iets beter percentage maar nog steeds niet de oorzaak van onze 6 gewonnen wedstrijden. Die oorzaak is te vinden bij de vrouwenpartijen; daarvan zijn een indrukwekkende 17 van de 18 partijen gewonnen!
Door deze mooie cijfers gaan we vol vertrouwen de komende wedstrijd in tegen de nummer 2. We zullen ons best doen om de 100% score te houden en houden jullie op de hoogte!
Groetjes Romy, Shinta, Michel en Ramon